Wekker online

Hier vind je de online wekker die je zoekt!

Wekker voor doven

Wekker voor doven

Het is lastig voor dove mensen om gebruik te maken van een wekker, die vaak zijn uitgerust met geluiden. En toch hebben ook dove mensen een wekker nodig om bijvoorbeeld op een bepaalde tijd uit bed te komen, wanneer ze naar hun school of werk moeten gaan.

trilsysteem wekker dovenGelukkig bestaan er tegenwoordig speciale wekkers voor doven, welke een uitkomst zijn voor de mensen die doof zijn.

Wekkers zonder geluid

Er zijn diverse soorten wekkers te koop, waarbij geen geluid is ingebouwd.

De wekkers zijn veelal uitgerust met ingebouwde lichtsignalen, trilsignalen, maar het kan ook zijn dat de wekker is aangesloten op bijvoorbeeld een lamp, welke automatisch wordt ingeschakeld, wanneer hij afgaat. Voor sommige doven is ook een wake-up light een goede optie; maar een wekker met een trillingssysteem is vaak toch een beter alternatief.

Ook is het mogelijk om, wanneer er al gebruik wordt gemaakt van een bepaald ‘alarmsysteem’, zoals een flits- of trilontvanger, als een deurbel gaat, dan kan het handig zijn om deze mogelijkheid ook aan de wekker te koppelen. Hierdoor kan er gebruik worden gemaakt van één soort systeem in plaats van diverse soorten.

Kortom, er zijn diverse keuzes, wanneer het gaat om een systeem om gewekt te worden door de wekker voor doven. Het ligt aan de dove persoon zelf, wat hij/zij al gebruikt in huis en wat dan handig is om te gebruiken qua systeem.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.